Ovaj projekat finansira Evropska unija.

Fokusirajući se na umjetnost i kulturu kao najviše forme globalne komunikacije, British Council uz podršku Europske unije predstavlja četiri projekta pod krovnim imenom Connecting Creatively (Kreativne konekcije). Kroz film, ples i teatar, izložbe posvećene globalnoj kulturnoj povijesti, obrazovne aktivnosti i međunarodnu suradnju, program obilježava stogodišnjicu početka Prvog svjetskog rata, promovirajući ideju integracije na Zapadnom Balkanu i zajedničke europske budućnosti.

Program spaja područja umjetnosti, kulture i obrazovanja s ciljem da unaprijedi proces daljnjeg povezivanja i razvoja kapaciteta, oslanjajući se na promociju razmjene i povjerenja na Zapadnom Balkanu. Međunarodna suradnja je izuzetno naglašena u cilju razvoja održivih veza između partnera u BiH i ostalim europskim zemljama.

Program aktivnosti povezuje čitavu zajednicu kazališta, muzeja, filmske industrije i škola kako bi zajednički napor tokom 2014. godine pretočili u dugoročan i održiv napredak. Connecting Creatively implementira British Council u suradnji s lokalnim partnerima, uz podršku Europske unije. Ovaj projekat ostvaruje se u sklopu fondacije Sarajevo srce Evrope.  

Ovaj projekat finansira Evropska unija. Sadržaj web stranice koji se odnosi na projekat "Connecting Creatively" je isključiva odgovornost British Councila i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.