FESTIVAL NOVOG BRITANSKOG FILMA

16– 19. FEBRUAR 2017. | KINO MEETING POINT

Pridružite nam se na jedinstvenom međunarodnom festivalu posvećenom britanskom filmu – "PlayUK". Od 16. do 19. februara, publika u šest gradova Zapadnog Balkana će imati priliku da prisustvuje na deset filmskih premijera britanskih autora koji su privukli dosta pažnje na nekim od najvažnijih svjetskih filmskih festivala. 

Festival će otvoriti "T2 Trainspotting", nastavak jednog od kultnih britanskih filmova. Tokom četiri dana trajanja festivala, na hiljade ljubitelja filma biće u prilici da pogledaju neke od najboljih savremenih igranih i dokumentarnih filmova koji dolaze iz Velike Britanije.

Ulaznice za „PlayUK“ se mogu pronaći na blagajni Kina Meeting Point po cijeni od 5,00 KM, dok su cijene za studente i penzionere 4,00KM, kao i Festivalski paket po cijeni od 30,00 KM.

FORMAT FESTIVALA

Zbog jakog uticaja koji ima na naš svakodnevni život, kao i na naš humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen savremene globalne kulture. Takav fenomen zaslužuje i poseban format.

"PlayUK" istovremeno organizujemo u šest gradova Zapadnog Balkana, pa će publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju  i Tirani u isto vreme moći da uživa u deset filmskih premijera – šireći ljubav prema britanskom filmu širom Zapadnog Balkana.

PROGRAMSKI FOKUS

Tematski, "PlayUK" ima mnogo slojeva. U svijetu dinamičnih promjena u kom politika utiče na odnose širom planete, naš cilj je da prikažemo filmove koji slave ljudsku izdržljivost i sposobnost da se pronađu pravi odgovori i rješenja u teškim vremenima.

Još jedan nivo na koji želimo da ukažemo je jak uticaj koji britanska muzika ima u našem regionu. Zbog toga ćemo prikazati i filmove o muzici, muzičkim bendovima, njihovoj zaostavštini i uticaju koji imaju na naše društvo. Jasno je da smo zbog toga riješili da festival otvorimo filmom "T2 Trainspotting" koji ponovo okuplja originalnu postavu jednog od najuticajnijih filmova 1990-ih.

Na kraju, "PlayUK" slavi film kao vid umjetnosti, medij koji se lako prilagođava promjenama koje sa sobom nose nove tehnologije. Film se stalno mijenja i pronalazi način da ujedinji svoju publiku. To je nešto što će "PlayUK" i ovog puta pokazati.

BEoGRAD | PODGORICA | PRIZREN | SARAJEVO | SKOPlJE | TIRANA 

Sarajevo Film Festival

Kino Meeting Point

BHRT, black